The Get Down på Netflix

Den nya TV-serien ”The Get Down” som numera finns på Netflix har precis haft premiär, med stående ovationer.

Första avsnittet börjar med rivstart och är hela 90 minuter långt. Färgglatt och en intensitet som är helt galen vilket gör att du efteråt känner dig som att du har blivit överkörd av en sån gammal, sliten och skramlig tunnelbanevagn som bara finns i New York och andra stora städer runt om i världen.

Eftersom Baz Luhrmann är regissören i den omtalade TV-serien kan man inte förvänta sig något annat än en rejäl energispark. Baz har även i tidigare regissörsjobb regisserat ”Malin Rouge”, ”The Great Gatsby” samt ”Romeo och Juliet” och alla dom här har en litet touch i ”The Get Down”. Framför allt att kärleken är lösningen samt att tanken att din kärlek och kärleken är vägen till någonting annat, som är mycket bättre.

”The Get Down” utspelar sig i Bronx 1977.  Först och främst har vi Ezekiel ”Books” Figuero samt Mylene Cruz som båda två från början är ett par stereotypiska rollfigurer men som sakta men säkert senare under serien växer till något mer och spännande. Det tackar vi skådespelarna Justice Smith och Herizen Guarrdiola.

Den 12 augusti blir sex avsnitt tillgängliga för dig som har ett netflix konto att kolla på ”The Get Down”. Du som kanske redan har sett avsnitten kan även få veta att någon gång under 2017 kommer sex till nya avsnitt. Varför det dröjer såpass länge mellan dom släpper avsnittet är på grund av att dom spelar in mellan utsläppen och produktionsbyrån Variety gick ut med att tv-serien är ovanligt dyr i drift. Med det menas att ”The Get Down” faktiskt är en av historiens dyraste tv-serier som har gjorts, hela 120 miljoner för en säsong väntas notan landa på i slutändan. Därav får vi en riktigt bra, välgjord och genomtänkt serie men även har vi såklart väldigt höga förväntningar och hoppas att dom har använt pengarna väl.

Själva filmen, alltså ”The Get Down” har ett budskap att dom vill berätta om musikhistorien som till och med idag är underskattad. Dom vill visa musikhistoriens bra sidor. Samtidigt skedde punken som du säkert känner till, där till och med för mycket historieskrivning utgår ifrån. Men den riktiga läckerbiten i det hela är såklart i slutet av 1970-talet då det kom episk disco. ”The Get Down” är en slags musik serie och skippar såklart inte det bombastiska med flera discosmällare. Bland dom får du se Donna Summer, The Spinners och till sist men inte minst The Trammps och deras ”Disco Inferno”. Det är just precis det här som gör ”The Get Down” till en av dom bättre serierna eftersom dom tänker så noggrant på deras detaljer i musiken. Vanligtvis vet inte vi tittare exakt vad som är detaljerna men vi märker skillnad på filmer och serier där det har lagts ner mer tid på detaljer. Dom har även lagt stor vikt vid detaljerna för kläder och en hel del grafitti som visas periodvis i tv serien.