Graffitifrämjandet

Graffiti främjandet är en verksamhet som jobbar med graffiti. Dom försöker bland annat att göra så att Stockholm ska skaffa graffiti väggar frö att få dit personer kom gillar att göra graffiti istället för att dom ska spraya på väggar där vi inte vill ha graffiti. Dom är även mycket för graffiti kulturen och försöker utvidga den och få mer personer att intressera sig.

Hemsida: http://graffitiframjandet.se/

Det Graffitifrämjandet är emot är att graffiti i Sverige har fått en skev syn på sig och graffiti ses ej som världens största konströrelse, som det gör i många andra länder. Vi flesta i Sverige förknippar graffiti med olagligt och förbud. Graffitifrämjandet påstår att det flesta vi i landet får höra om graffiti är myter, exempelvis att öppna väggar leder till ökad skadegörelse. Eller att sprayfärgen förstör betongen samt att graffiti leder till ökad och annan kriminalitet. På deras hemsida som är www.graffitiframjandet.se kan du enkelt gå in på din mobil, dator eller surfplatta och läsa om dessa falska myter och argumenten som har emot där dom i flesta fall har vetenskaplig bevisning. Det hittar du under fakta som finns högst upp i menyn.

gf

Du kan även bli medlem på deras hemsida och däreter på jobb och bli en av deras graffiti målare. Så du som är intresserad av graffiti och vill ta det till nästa steg tycker vi att du ska kontakta Graffitiförmedlingen. På hemsidan står alla deras medlemmar och graffiti målares portfolio där du kan läsa om dem. Om du är intresserad av att få en graffiti målning kan du även beställa en. Då får du en av medlemmarna till Graffitifrämjandet som kommer och gör ett arbete du har betalat för. Hur du går vidare står även på hemsidan under förmedling och information till beställare. Det finns inget fast pris för en graffiti målning eftersom det beror på vilken graffiti målare du väljer att arbeta med, hur många färger du väljer att ha och vilka, hur lång tid du har och vilken stil du vill ha. För att gå vidare till nästa steg är det upp till dig som kund att kolla igenom på Graffitifrämjandets hemsida och välja en graffiti målare och själv ta kontakt för vidare diskussion och intresse. Då kan ni även diskutera pris och tidsbegränsning. Du kan även se vad för tidigare målningar graffiti målaren har gjort i arkivet.

Vad tjänar man på målningjobb?

Graffitifrämjandet rekommenderar minst 750 kronor i timmen för målningsjobb. Den rekommendationen är gjord i samarbete med Konstnärernas riksorganisation. Du får även har i tankarna att du betalar för all utrustning samt material för att graffiti målaren ska kunna utföra jobbet åt dig.

På Graffitifrämjandets hemsidan kan du även se och läsa dig till vart det finns öppna väggar för graffiti. Det är ett växande intresse och kartan på hemsidan uppdateras där även du kan lägga till öppna väggar om du känner till en som inte står med på sidan. Det är viktigt att tänka på att städa efter sig efter man har målat på en öppen vägg då vi som graffiti målare ska kunna vara goda förebilder och inte ge dom som är emot graffiti något att hacka på.